ons huis in de Morvan

Ons huis staat in Dragne, dat valt onder de gemeente Villapourcon. het ligt midden in de Morvan, een prachtig natuurpark in  Bourgondië.

Op 10 minuten van ons huis bevindt zich de waterval van Dragne ("Cascade de la Dragne") met een hoogte van ongeveer 15 meter. Het is een schilderachtige plek om te bezoeken en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Morvan-regio. En voor (klein)kinderen een heerlijke plek om te spelen. En om foto's te nemen

 

 

info over de Morvan

De Morvan is een aantrekkelijk natuurpark vanwege zijn prachtige en gevarieerde landschap, rijke flora en fauna, en unieke cultuurhistorische erfgoed. Het park is gelegen in het hart van Bourgondië, Frankrijk, en beslaat een gebied van ongeveer 280.000 hectare en daarmee iets groter dan de Drenthe. In de Morvan wonen nog geen 70.000 mensen (2014) wat 21 inwoners/km betekent. In Rotterdam is dat ruim 3000 inwoners/km2. In Ommoord, de wwijk waar wij in Rotterdam wonen is dat bijna 6000 inwoners/km2.

Doordat industrie ontbreekt, is er nauwelijks luchtvervuiling en weinig lichtvervuiling.

Zie de afbeelding hieronder

 

lees verder

Ons huis

Sinds 1 juli 2006 zijn we de gelukkige bezitters van een huis in Frankrijk. Dat is in 2023 dus al weer 17 jaar.

Het is inmiddels al helemaal ons thuis geworden en hebben we de afgelopen jaren het een en ander laten verbouwen. Vooral de tweede badkamer maakt het aantrekkelijk voor gasten om hier te verblijven. 

Het huis is rond 1900 gebouwd en heeft als smederij dienst gedaan. 

Het heeft uitsluitend houtkachels die veel warmte geven, maar die niet de luxe van een thermostaat hebben. 

Gelukkig is onze tuin zo'n 2500 vierkante meter en is er voldoende ruimte om 10-15 kuub als voorraad te hebben. 

Foto's van de Morvan

foto's 2023