Het landschap van de Morvan bestaat uit glooiende heuvels, beboste valleien, meren en rivieren. Het park is een paradijs voor wandelaars, fietsers, kanoërs, vissers en andere natuurliefhebbers. Er zijn talloze wandel- en fietsroutes, en het park biedt ook mogelijkheden voor paardrijden, zeilen, zwemmen en andere activiteiten in de buitenlucht.

 

De flora en fauna van de Morvan zijn ook bijzonder rijk en divers. Het park is de thuisbasis van vele zeldzame en beschermde planten- en diersoorten, waaronder de Europese lynx, de das, de otter, de visarend en de zwarte ooievaar.

 

Daarnaast heeft de Morvan een rijke cultuurhistorische erfgoed. Het park heeft vele historische dorpen en steden, middeleeuwse kastelen, oude kerken en kapellen, en vele andere bezienswaardigheden.

Het is er heel rustig en buiten de vakanties zeker niet toeristsch. Uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Wij vinden dat heel erg fijn.

 

Al deze factoren maken de Morvan tot een van de meest aantrekkelijke natuurparken van Frankrijk en een populaire bestemming voor toeristen en natuurliefhebbers.